Още един много полезен чай!

Пили ли сте чай от магданоз?

 Чаят от магданоз винаги се е препоръчвал при нередовен менструален цикъл или за възстановяване след раждане, но билкари разкриха всички полезни свойства на зелената напитка.

Магданозът се използва в лечението на всички проблеми, свързани с бъбреците. Този чай трябва да се пие в случай на инфекция на пикочния мехур, както и при поява на камъни в бъбреците.

Чаят от магданоз намира приложение и в профилактиката и лечението на рак на дебелото черво, както и при рак на шийката на матката.

Магданозът е богат на фолиева киселина, която е от съществено значение за сърдечно-съдовото здраве. Той съдържа и много витамини А, С , Е и минерали, а неговото редовно използване, допринася за намаляване на лошия холестерол. Ако страдате от високо налягане, също можете да използвате чай от магданоз за неговото намаляване.

Той успокоява червата, подобрява храносмилането и премахва газове. Магданозът е богат и на желязо, така че използването му се препоръчва в случай на анемия.

Едно от многобройните свойства на зеленото растение е премахването на лошия дъх. Особено ефикасен е, когато ядете лук или чесън и искате да неутрализирате миризмата.