Публикуват материалите, свързани със смъртта на Музичко

Властите обмислят забрана на „Десен сектор"

Вътрешният министър на Украйна Арсен Аваков съобщи, че ведомството му ще публикува документите, свързани със задържането и гибелта на координатора на движението „Десен сектор" Александър Музичко, предадоха информационните агенции.

„Министерството на вътрешните работи ще разкрие всички документи, видео- и аудиоматериали. През близките един-два дни министерството ще снеме всички грифове за секретност от аудиофайловете и ще ги публикува." - заяви Аваков в профила си във Фейсбук.

Припомняме, че снощи, активисти на „Десен сектор" се събраха на протест около сградата на парламента и заплашиха, че ще я щурмуват. Те настояха Аваков да бъде изправен пред съд, тъй като смятат, че той е наредил Музичко да бъде убит. Впоследствие протестиращите се разотидоха с намерение отново да се съберат около парламента днес.

Независимият депутат Юрий Деревянко съобщи на събралите се пред Върховната рада демонстранти, че в парламента ще бъде създадена специална временна комисия, която ще разследва смъртта на координатора на „Десен сектор" Александър Музичко, известен като Саша Белий.

Властите обмислят забрана на „Десен сектор".