Наред с приемното майчинство Сашка Васева отглежда биозеленчуци

Също като пролетта Сашка Васева е в настъпление - но вместо да хване микрофона, дупнишката мадона върти мотиката в Ресилото

Певицата се гордее с огромната си градина, в която отглежда био плодове и зеленчуци. Музата на чалгата отвори тежките порти на планинското си имение. Имотът се намира в полите на Рила, в близост до Сапарева баня, информира в. "Монитор".

В двора на изпълнителката на „Левовете в марки" се прескачат кучета, котки, кокошки и кози. „Пием си козе мляко, което е най-близко до майчиното. Децата ми Христо-Никола и Христина-Елена са израснали с него. Не им давам никакви лекарства.

Събирам билки в двора

Най-много обичаме живовляк. С него лекуваме кашлица. Следвам правилата на Дънов за здравословен живот. Не консумирам месо, кренвирши, салами. На децата давам месо, но без консерванти", обяснява Сашка. Тя вярва, че дължи фигурата си на вегетарианството. „Едно време не се харесвах как изглеждам, а сега колкото и нескромно да звучи, ставам отвсякъде. За мен годините вървят назад", смее се фолк ветеранката докато гази тревата.

„Всичко е натурално. Дори ползвам естествена тор от кокошките. Баща ми Асен много ми помага. Отглеждаме и много царевица, малини, ягоди. Вече излезе и пресният кромид", хвали се ентусиазираната земеделка.

Освен насаждения огромният й двор е побрал и параклис. „Направила съм го в почит на Бога. Аз съм силно вярваща и смятам да отворя вратите , за да имат хората достъп", обяснява Васева.

Тя се разполага в цели две къщи

„Едната е за гости. Смятам да ставам приемна майка. В къщата за гости има място за три деца. Пространството е подходящо за отглеждането им. Има кухня, спални. Най-много ще се радват на огромния двор, където могат да си играят с моите", реди плановете си Сашка.

На първия етаж голямата къща разполага с хол, слят със столовата и една малка кухня. На втория етаж са спалните. Децата й спят в отделни стаи. „Обзавеждането ми е непретенциозно като за горска къща. Наблегнала съм на дървото. Естествените материали са ми най на сърце. Мебелите ми не се издържани в съвременен стил, а са удобни и практични. Родопските китеници съм ги превърнала в килими, за да им е топло и уютно на децата.

Не държа на естетиката, а на удобството

Аз не съм материален човек и не затрупвам къщата си с предмети. За мен е по-ценна природата" , признава певицата. Сашка се справя сама с поддръжката на огромния имот. „Като падне керемида или се отчупи мазилка, сама ремонтирам. Тревата също си я кося сама. Преди време таванът протече. Научих се да лепя теракот и успях да запуша теча. Забъркат цимент, вар, теракол - каквото намерих по складовете. Обичам много да рисувам и оттам имам влечение към смесите. Много малко хора знаят, че имам мои картини," разказва изпълнителката. Любимото й място в къщата е терасата. „Наричам я моят олтар. През нощта наблюдавам Млечния път. Рила също се вижда и е направо величествено. Тук всяка вечер изричам молитвата: „Господи, бъди благословен хиляди и милиони пъти." Повтарям формулата за сбъдване на мечтите три пъти. И за сега, Слава Богу, работи. Имението ми е райски кът подарък от Бога. Тук съм пуснала корени и се чувствам най-спокойна и добре. Поемам енергия от планината и се чувствам щастлива ."