Внимание: Нова мода сред автоапашите!

Нова мода има в автокражбите - дупчат резервоара и източват горивото

Новите коли имат защита, която не позволява да се краде с маркуч, както масово се правеше допреди няколко години. Сега пробиват с бормашина две дупки, може и с шило, защото резервоарите вече са пластмасови, обясняват експерти, пред "24 часа".

Крадците слагат леген или директно към дупките държат маркучи и така събират изтичащото гориво. Шофьорите разбират късно какво се е случило. Остават изумени, когато си тръгнат от бензиностанцията и стрелката за горивото отново се залепя до резервата. А горивото се излива по улицата, пише още изданието.

Този тип кражби още не са масови, но вече има доста потърпевши. Крадците действат нощем и дупчат по-скъпи коли, разчитайки, че са заредени догоре. Често източването на гориво за 5, 10 или 20 лв. коства на пострадалите в пъти повече пари и разправии с майстори. Много от тях не пускат и жалби в полицията заради протакането на документите.

"Бях с детето в колата, а от нея се изливаше дизелът, който току-що бях сипала. А застрахователите казаха, че няма да покрият ремонта на резервоара, защото може аз да съм го пробила", оплака се възмутена читателка, станала жертва на новия тип кражби.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен