Внимание: Нова мода сред автоапашите!

Нова мода има в автокражбите - дупчат резервоара и източват горивото

Новите коли имат защита, която не позволява да се краде с маркуч, както масово се правеше допреди няколко години. Сега пробиват с бормашина две дупки, може и с шило, защото резервоарите вече са пластмасови, обясняват експерти, пред "24 часа".

Крадците слагат леген или директно към дупките държат маркучи и така събират изтичащото гориво. Шофьорите разбират късно какво се е случило. Остават изумени, когато си тръгнат от бензиностанцията и стрелката за горивото отново се залепя до резервата. А горивото се излива по улицата, пише още изданието.

Този тип кражби още не са масови, но вече има доста потърпевши. Крадците действат нощем и дупчат по-скъпи коли, разчитайки, че са заредени догоре. Често източването на гориво за 5, 10 или 20 лв. коства на пострадалите в пъти повече пари и разправии с майстори. Много от тях не пускат и жалби в полицията заради протакането на документите.

"Бях с детето в колата, а от нея се изливаше дизелът, който току-що бях сипала. А застрахователите казаха, че няма да покрият ремонта на резервоара, защото може аз да съм го пробила", оплака се възмутена читателка, станала жертва на новия тип кражби.