15 000 евро за учебник за автоджамбази искат в Бургас

Арменски ключар предлага диск с инструкции как се крадат всички модели коли

Подробно описание как се преодолява заключването на най-търсените от крадците марки коли, как се запалват на място и нужната техника за това се продава на цена от 15 000 евро. „Учебникът” представлява диск с инструкции, но включва и уред, с който може да се прави диагностика на всички модели возила, но и да се обучават нови ключове и да се преодоляват имобилайзерите. Тази техника се предлага от арменски ключар в Бургас.

Чужденецът си е направил и сайт, в който предлага техника, с помощта на която чисто нови джипове и лимузини се крадат за секунди. В портала е посочено, че техниката се продава само за позволени от закона цели, пише "Монитор". Тя се поръчва обикновено от автосервизи за диагностициране на последните модели автомобили, както и от автоключари, но машинките се поръчват и от най-добрите софийски автокрадци.

Хора, които са виждали диска с лекции за апаши, обясниха, че никъде в него не се споменава думичката „кражба”. „На клиентите се обяснява, че тези методи може да се използват, ако автомобилът изгасне и откаже да запали или ако не може да бъде отключен и за да не се чупи стъкло например, се използват посочените начини за отваряне”, обясниха запознати.

Цялата фамилия на арменеца в Бургас се е занимавала с ключарство. Преди време чужденецът разполагал дори с достъп до най-новите софтуерни продукти на една от немските марки, които се използват в официалните сервизи. В момента той има два сайта – на единия предлага техника, а на другия услугите си - изработване и програмиране на всички модели автомобилни ключове с имобилайзер (чип), ремонт и изработка на електронни смарт ключове, отваряне на всички модели автомобили.