Полицията все още няма заподозрян за кървавото убийство на Пистата

Ултраси на Черноморец искат отмъщение за заклания си съратник

Седмица след бруталното убийство на Тодор Тотев – Пистата полицията в София все още няма заподозрян за тежкия инцидент. 25-годишният бургазлия беше звезрски пребит и в последствие намушкан с нож пред заведение в подлеза на НДК миналата неделя. Появиха се информации, че Пистата е заклан заради жена, но те бяха категорично опровергани от пресцентъра на столичната полиция.

„До момента няма задържан. Образувано е производство срещу неизвестен извършител”, лаконично заявиха за Burgasutre.bg от пресцентъра на СДВР.

Междувременно крайни привърженици на бургаския Черноморец поискаха отмъщение за смъртта на Пистата, който също беше заклет фен на „акулите”. „Скоро убиецът ще го последва”, „Смърт за убиеца на Пистата”, „Око за око”, „Вендета!” са само част от постовете на ултрасите в социалната мрежа „Фейсбук”. 

Феновете почетоха подобаващо своя приятел с 10-метров транспарант с надпис „Почивай в мир, Писта!” на бургаското дерби във вторник. В негова памет мачът започна с едноминутно мълчание. 

От фенклуба на Черноморец дори стартираха кампания във „Фейсбук” за събиране на средства, с които да върнат в Бургас тялото на Тодор. 

Ето съобщението на "Сини Акули" - ПСФК "Черноморец" - Бургас:
"В бившия фен клуб на "Черноморец", който се намира дo дома на НХК, в центъра на грaд Бургас се събират дарения за транспортирането на убитият фен на "Черноморец" Тодор Тотев-Пистата. Семейството му не разполага със сумата, която е повече от 2 хил лева за транспортирането от София и погребението му. Молим всеки, който има на сърце, да остави, колкото има възможност в касичката нa фенклуба."