Нищо ново - Локо пак загуби

Смърфовете паднаха от Черно море с 0:2

Локомотив (Пд) загуби от Черно море с 0:2 като гост в мач от 30-ия кръг на „А” група. По този начин черно-белите продължават серията си без спечелена точка от началото на плейофите в първата 7-ца. Бергонси и Бакари бяха точни за домакините, които изпуснаха и дузпа чрез Бакари.

Първата добра атака на Локо беше в 7-ата минута. Спас Делев се пребори за една топка и почти от аутлинията я центрира към наказателното поле. Там Асен Георгиев засече с глава, но след рикошет в гърба на защитник на Черно море, топката излезе в корнер.

Десет минути по-късно домакините откриха резултата. След центриране от фаул Живко Атанасов продължи с глава пътя на топката и тя бе засечена с крак от Бергонси от 2 метра за 1:0. Пловдивчани претендираха за засада, но от повторенията се видя, че Мартин Камбуров е закъснял да се изтегли.

В 19-ата минута реферът Станислав Ставров отсъди дузпа за Черно море, след като Бакари бе съборен в наказателното поле от Костадин Марков. Потърпевшият обаче уцели напречната греда.

В 24-ата минута Локо отправи първия точен удар към Китанов. Диего пробва силен шут от 20 метра, а вратарят на варненци улови.

В 38-ата минута същото пробва и Дани Кики. Той шутира от далечно разстояние, а Китанов се затрудни. Притичалият Спас Делев направи опит за добавка, но нападателят бе в засада.

В началото на второто полувреме Валери Домовчийски от гостите тресна напречната греда с шут от фаул.

В 82-ата минута моряците решиха мача с втори гол. Това стана след центриране от фаул, при което Георги Божилов отклони топката с глава. Тя отиде при оставения непокрит Бакари, който с левия крак я прати в горния десен ъгъл на Господинов за 2:0.

СТАТИСТИКА:

Черно море – Локо (Пд) 2:0

Голмайстор: 1:0 Бергонси (17), 2:0 Бакари (82)

Черно море: 33. Китанов, 25. Александров, 91. Атанасов, 6. Котев (к), 4. Венков, 8. Бергонси, 3. Даниел Георгиев, 20. Окоро (72- Димо Атанасов), 14. Божилов, 9. Бакари (87- Тодор Паланков), 11. Домовчийски (65- 17. Коконов)

Локо (Пд): 12. Господинов, 18. Асен Георгиев, 6. Йошев, 33. Тунчев (к), 17. Марков (59- 30. Йордан Тодоров), 28. Илиадис (80- 77. Здравко Лазаров), 87. Диего Ферересо, 9. Дани Кики, 11. Камбуров, 91. Гади (59- 45. Жозеф Мендес), 7. Делев.

Жълти картони: Даниел Георгиев (Черно море), Камбуров, Асен Георгиев (Локо)

Съдия: Станислав Ставров