Поредна излагация на министър!

Ще останем без северната магистрала, а Терзиева - ядосана, избяга от въпросите на журналистите

На излизане от новооткритата спортна зала в Пловдив, министърът на регионалното развитие Терзиева говори пред журналисти, но бързо избяга след като не можа да се аргументира за магистрала "Хемус".

Магистралата, която беше чакана от цяла северна България не е включена в нито една от оперативните програми и не е планирана в държавния бюджет. Министърката се опита да обясни как проектът може да бъде реализиран в рамките на ОП "Транспорт", но дори това не е планирано за програмен период 2014- 2020. Така че, честито - разминахме се с възможността северната ни магистрала да бъде реализирана с европейски средства.

Освен всичко останало министърката беше запозната и имаше информация за спортната зала в Пловдив. За този обект също няма финансиране. Изпаднала в паника, на излизане, Терзиева повтаряше само, че не е финансов министър. Ако залата не получи финансирането си, заложено в предходния бюджет, а Орешарски не преведе парите, наказвайки Пловдив, най-вероятно предстои България да не бъде домакин на Европейското първенство по волейбол за мъже - 2015.