Затварят едното платно на бул. „Цариградско шосе” утре

Началото на строителството на метрото на бул. „Черни връх” и „Сребърна” ще започне летните месеци

Във връзка с мащабната програма за инфраструктурата от утре ще бъде затворено едното платно на бул. „Цариградско шосе” в посока Пловдив. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, предаде „Фокус”.

Искам да призова всички, които имат алтернатива да я използват, а тези, които нямат да проявят търпение. Искам да припомня, че този проект нямаше как да чака. Миналата година падаха отломки от моста на 4-ти км. Tой беше опасен и за това аз лично настоявах обектът да бъде първи и да се придвижи, за да сме спокойни. Това стана ясно от думите на градоначалника.

Началото на строителството на метрото на бул. „Черни връх” и „Сребърна” ще започне летните месеци, за да може малките ученици да завършат и трафикът да се облекчи.

От столичната община информираха:

 От 1 април до 15 май 2014 г. включително се забранява влизането на превозни средства по южното пътно платно на бул. „Цариградско шосе” при бул. „Д-р Г. М. Димитров”. Движението на пътни превозни средства ще се извършва двупосочно в северното пътно платно на бул. „Цариградско шосе” в същия участък.

   От 16 май 2014 г. до 25 юни 2014 г. включително ще бъде забранено влизането на превозни средства по северното пътно платно на бул. „Цариградско шосе” при бул. „Д-р Г. М. Димитров”. Движението на превозни средства ще се извършва двупосочно в ремонтираното южното пътно платно на бул. „Цариградсто шосе” в същия участък.

   Временната организация на движението се въвежда във връзка с рехабилитация на бул. „Цариградско шосе” от надлез над бул. „Г.М.Димитров” до надлез над бул. „Александър Малинов”, включително прилежащите съоръжения, която е част от капиталовата програма за ремонт на пътна инфраструктура на София.
Общината е уведомила за предстоящия ремонт и временна организация на движението Министерство на здравеопазването, Спешна медицинска помощ, КАТ, Столична дирекция на вътрешните работи. По настояване на кмета на София Йорданка Фандъкова на обекта ще се работи с удължено работно време включително в почивните дни.