Бургаски мъже пускат жалби за домашно насилие

Съпруга налага мъжа си, след пиянство

Бургаските мъже все по-често стават жертви на домашно насилие през последните години, сочи статистика на подадените жалби в Бургас. най-голям процент от нападнатите, всъщност не са жертви на съпругите си, а на свои по-млади близки и роднини, които злоупотребяват с тях или ги притискат за наследяване на имоти, обясняват от областния център за привенция на насилието.

Сред редките, но не единични случаи обаче са тези, при които съпруги оказват всекидневен торомз на силните си половинки. При един от тях се касае за честа гостенка на отрезвителя в града, която налагала съпруга си, след като прекали с консумацията.

От Центъра за превенция на насилието и престъпленията - Бургас, обясняват, че хората все по-често търсят съдействие при случаи на насилие, като не са малко и тези от тях, които разпознават и подават сигнали за психически тормоз.

Положителна тенденция за Бургаска област се оказват зачестилите сигнали от жени от малцинствата, както и от селища, в които има предимно мюсюлмани. "Това показва, че те стават все по-смели и решителни. След подобни сигнали вече има и много разводи, заради тормоз над съруги", обясниха още от Центъра за привенция на насилието.