БСП - като буря в чаша кафе

Защо на Манолова все още й е солен членът на ДПС?

Чувствам се отмъстена за Изборния кодекс. Това заяви Мая Манолова в сутрешния блок на Нова телевизия.

Нещо повече - дупнишката адвокатска школа се втурна да жали ощетения член на ДПС от ЦИК. По думите й, той е откраднат от президента, с цел да угоди на партията, която го е излъчила.

Червената депутатка остави впечатление, че все още й "държи топло" кафето, което отдавна изпиха Местан и Борисов. На въпрос дали има напрежение и скандали в БСП, свързани със затоплянето на отношенията на ДПС и ГЕРБ, тя отговори, че приема такива интерпретации като "първоаприлски" и допълни: "ДПС не са политическа сила, която би променила позициите си след един разговор на кафе." Най-вероятно на Манолова й се иска въпросният разговор да е бил шега по повод 1 април, но той бе факт. Факт е и, че тази импровизирана среща доведе до определена доза разбирателство между ГЕРБ и ДПС. Те се разбраха. Кой обаче ще обясни на червената депутатка, че ДПС е значим фактор, без чиято подкрепа, властта няма как да се задържи? А, вероятно нейният коментар бе само опит да се пошегува, спазвайки традициите на днешния ден.

След това Манолова, дори се осмели да говори за демократичност и почтеност, като оплю Плевнелиев, а нито за момент не се вгледа в батака, който забърка относно Изборния кодекс, по нищо неразличаващ се от този на Фидосова.

Мая Манолова показа и бюлетината за евроизборите, на която отляво ще се стоят партиите и коалициите, а отдясно се намират квадратчетата за отбелязване на преференциалния вот, в случай че не искаме гласът ни да се отчете за водача на партията.

На въпрос дали няма да има объркване какво попълваме вляво и какво вдясно, депутатът категорично отвърна: "Нека не подценяваме интелигентността на избирателите”. Отбелязването ще става с хикс (Х) или с чавка (V). Квадратчетата с номерата не може да се заграждат с кръгче.

Дали ДПС ще отбележат съвсем скоро БСП с хикс (Х), предстои да видим. Тогава ще стане ясно кой може да си позволи да променя позициите си, само след един разговор...на кафе!