Очаквано: Задръствания блокираха бул. „Цариградско шосе“

Платното в посока Пловдив вече е напълно затворено до средата на май

От днес започна същинският ремонт на бул. „Цариградско шосе”. Платното в посока Пловдив вече е напълно затворено. Движението става двупосочно в посока центъра на София.Това очаквано доведе до големи проблеми:

Огромни задръствания се образуваха тази сутрин в двете посоки на една от най-натоварените пътни артерии в София. Въпреки кошмара, който изживяха шофьорите тази сутрин, към 13 ч. движението беше вече нормализирано. 

Може ли да има знак на средата на „Плиска” чак? Това е поредната простотия на българските управници”, коментира по-рано за Нова ТВ шофьор, попаднал в километричната опашка на булеварда.

Ремонтът на 4-ти км е изключително наложителен, тъй като мостът не е ремонтиран, откакто е построен. Реконструкцията ще струва около 10 млн. лева и се очаква да приключи през средата на септември. Дотогава от Столична община призовават към търпение и по възможност да се използват обходни маршрути. 

Движението в ремонтирания участък - от 1 април до 15 май 2014 година включително, ще се извършва двупосочно само в едното пътно платно на булеварда.

От 16 май 2014 г. до 25 юни 2014 г. включително ще бъде забранено влизането на превозни средства по северното пътно платно на бул. „Цариградско шосе” при бул. „Д-р Г. М. Димитров”. Движението на превозни средства ще се извършва двупосочно в ремонтираното южното пътно платно на бул. „Цариградско шосе” в същия участък.