Проститутките в Слънчев бряг свалят тарифите наполовина

Жриците се оплакват от стиснати клиенти

Финансовата криза удари сериозно проститутките. Дамите, които търгуват с телата си се оплакват от невиждана мизерия, особено през зимата. Сезонът още не е започнал, но най-отраканите жрици вече са заели позиции в Слънчев бряг в очакване на първите подранили туристи. Жриците твърдят, че през последните години клиентите им намалели почти двойно.

Заради кризата били принудени да свалят наполовина тарифите, за да вържат бюджета. В Сл.бряг така наречените клубни проститутки работят за 50 до 80 лева на час миналото лято. Те отсега са подготвени, че може да се наложи да свалят още цените. Макар и с по-ниски тарифи, печалбата, заработена от една клубна проститутка варира между 2 и 4 хил. лева на месец. Половината от печалбата обаче отива в джоба на сводника.
Изключение правят само елитните компаньонки. Техните тарифи тръгват от 500 лева за час и стигат до 2-3 хилядарки. Ако клиентът иска компанията на ослепителна и скъпо платена красавица за цяла вечер ще трябва да се бръкне поне с 3 000 лева. Луксозната проституция е свързана предимно с агенциите за манекенки и модели. Към този ``бизнес`` напоследък посягат все по-често и треторазрядни певици. За разлика от колежките си обаче, те не търсят сами клиенти, а „работят” на парче при изгодна оферта. Елитните проститутки карат скъпи коли, разполагат със собствени луксозни жилища и имат огромни разходи за дрехи и козметика. Основната разлика е, че елитните красавици обслужват по-специални клиенти, на които гарантират освен лукс и дискретност. Някои от тях също работят със сводници, които прибират 40% от кешовете.
Най- евтина и достъпна в сегашната криза е уличната проституция, чийто представителки са предимно невръстни момичета от ромски произход. Те са готови на всичко срещу 10 -15 лева на час.