МГЕРБ: За нас е символично да сме първи в ЦИК

Партията се регистрира първа в 9 часа тази сутрин

Започва регистрацията на партиите и коалициите за евроизборите.

Митя Атанасов от Младежката организация на ПП ГЕРБ коментира пред БНР желанието  на съпартийците си отново първи да подадат документи в Централната избирателна комисия (ЦИК) За тази цел младежи дълго пазиха ред. Атанасов обясни

В това виждаме символичен акт. Вярваме и в доверието на хората”. Имаше хора, които се спираха, сред тях и чужденци, на които им беше интересно, че има политически ангажирани младежи. Всеки един от нас е ангажиран и с нещо друго - с лекции, с работа или с бебе”.

Наскоро към младежите от ГЕРБ се присъединили и от Реформаторския блок, които също седнали да чакат. По този повод Митя обясни, че неговият екип чака от две седмици. Което показва, че са голям отбор. Той добави: „Нормално е, когато има ред за нещо. Играем по правилата и ги спазваме. Би било редно да внесем първи документацията”.

ПП ГЕРБ се регистрира първа в Централната избирателна комисия (ЦИК) за евроизборите.

Точно в 09.00 часа председателят на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов, водачът на евролистата Томислав Дончев и заместник-председателят на щаба Цветомир Паунов регистрираха бившите управляващите за предстоящите евроизбори.

Цветанов каза, че са внесли 9999 подписа, защото такова е изискването на електронния носител. Заедно с подписите, които бяха събрани от цялата страна, от всичките структури на ПП ГЕРБ, които бяха събрани за два дни, събрахме 38 200 подписа, но са внесени толкова, колкото е необходимо по изискване, подчерта той.

Веднага след ПП ГЕРБ в Избирателната комисия влязоха представители на Реформаторския блок, за да се регистрират и те.