Довършват стадион "Пловдив" само срещу куп документи и разчети

Мисия Пловдив

04-04-2014, 14:03

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Оправяме стадион Пловдив с 20 млн. лева

Парламентарен контрол - времето не стигна за стадион "Пловдив"

Здравко Димитров получи дългоочаквания отговор днес

Най-накрая народният представител и областен координатор на ГЕРБ Пловдив област Здравко Димитров внесе питането за ремонта на стадион “Пловдив“. Днес по време на парламентарния контрол Димитров зададе въпроса: Какви конкретни действия ще предприеме Министерството на младежта и спорта, за да бъде направен основен ремонт на стадион „Пловдив“ и да бъде въведен в експлоатация като едно съвременно европейско спортно съоръжение?

В отговор министър Георгиева каза, че от страна на правителството могат да бъдат предприети някакви мерки за довършването на стадиона едва тогава, когато бъдат предоставени съответните технически документи и разчети.

Питането беше входирано  в деловодството на Народното събрание от Здравко Димитров, Менда Стоянова и останалите народни представители от Пловдив и областта.

Преди да получи отговор от министър Георгиева Димитров уточни, че  един от най-големите стадиони на България е оставен на произвола на съдбата и тъне в разруха, защото няма издаден АКТ 16. В недалечното минало спортното съоръжение е било домакин на Световно първенство по лека атлетика за юноши и девойки – 1990 година.  В момента спортното съоръжение разполага с база и за подготовка на отбор по вдигане на тежести – една от първите научно приложни лаборатории. В края на изказването си Здравко Димитров уточни, че въпросът с довършването и реконструкцията на стадион „Пловдив“ е надпартиен, за което свидетелства и фактът, че депутати от всички партии в края на миналата година обединиха усилията си и създадоха Инициативен комитет, който да работи за постигането на целта стадион „Пловдив“ да се превърне в съвременно спортно съоръжение.