Скрийте се от света! Невидим хотел хит в Швеция (СНИМКИ)

Животът

04-04-2014, 18:06

Снимка:

Dailymail

Автор:

Елин Андреев

Всичко от Автора

Още по Темата:

Квартал Капана в огледален капан

Огледалото помни всичко (снимки)

Уникална огледална стая скрива почиващите от чуждите погледи

Хората, които искат напълно да се скрият от ежедневните проблеми, вече могат да го направят по неподозиран доскоро начин. Шведска фирма създаде хотел в гората, който е изключително трудно да бъде видян.

Стаята се намират на няколко метра над земята, като е напълно заобиколена от огледала. Така за преминаващите наблизо хора е изключително трудно да видят, че в короните на дърветата се крие спалня. Огледалният куб е истинска атракция и все повече летуващи искат да го наемат, за да се насладят на уникална почивка. Спалнята е с размери 4 на 4 метра и в нея има огромно легло. До небесната стая се достига по въжен мост.

Но пълната анонимност не е евтина – нощувка в Огледалния куб струва 213 евро на вечер. В цената е включена закуска. Заради необичайния си дизайн, има един особен проблем – птиците също изпитват трудности да видят къщата в дърветата. За да не се удрят в огледалните стени, собствениците са поставили слой от инфрачервени лъчи, които пернатите забелязват без проблем. Освен Огледалния куб, предприемчивите шведи са построили още две необичайни стаи – къщичка за птици и т.нар. НЛО. Както и невидимата стая, те също са високо в короните на дърветата и предлагат уникални преживявания.