Р.Петков: Няма избори, които Станишев не може да загуби

Пресилено беше прокламираната лява вълна в Европа

Като пресилено беше прокламираната лява вълна в Европа – така на пресконференция във Варна вчера Румен Петков, член на Инициативната група на АБВ, коментира изявлението на председателя на ПЕС и БСП Сергей Станишев.

В коментарите си Р.Петков се базира на развитието на обществените процеси в три ключови държави – Франция, Германия и Великобритания. Петков посочи, че Сергей Станишев няма избори, които да не може да загуби – нещо, което е показал в последните девет години.

„Да загубиш избори във Варна, когато всички са срещу ГЕРБ, за това се изисква особен вид майсторлък”, коментира Петков.

По отношение ситуацията във Франция и Германия той смята, че е много тревожна по отношение на способността на ПЕС в този си вид да печели нови територии. Петков заяви, че точно по тази причина формати като АБВ са изключително необходими на европейската левица.

Румен Петков отново посочи пример за наказана община заради добро отношение на ръководството й с АБВ. Той посочи, че правителството все говори за това, че му е приоритетно развитието на икономиката, но не дава средства на една от малкото общини, в които има работещи предприятия – Девня. Това се дължи на факта, че местната партийна структура е обявила съпричастност към АБВ.

По отношение на средствата за Варна Петков отчете, че „в истинският смисъл на понятието предоставяне на средства, също са дадени нула лева“.
„В постановлението е написано, че се отделят 4,5 млн. лв., но те са за реконструкция на зала „Конгресна” в Двореца на културата и спорта, т.е, на Варна за инфраструктура, за подготовка на летен сезон, това правителство - БСП и ДПС - дават нула лева”.