Р.Петков: Ръководството на БСП трябва да напусне

Те излъгаха 8 млн. българи и сега ни карат да се чувстваме виновни, че казваме истината

"Ако ще говорим за напускане в БСП, да бъдат любезни да напуснат тези, които излъгаха 8 млн. българи за "Белене", за плоския данък, които не спазват конгресните решения на партията. Аз не виждам защо трябва да напускам. Те ни превърнаха всички в лъжци и сега ние трябва да се чувстваме виновни, че казваме истината", коментира бившият министър на вътрешните работи и член на БСП Румен Петков в предаването "Гореща точка" по TV7.

Р.Петков аргументира алтернативната листа на движение АБВ за евроизборите с невъзможността тази задача да бъде изпълнена от сегашното ръководство на БСП и с необходимостта ГЕРБ да бъдат победени.

"Това ръководство няма незагубени избори. Важното е да създадем условия разочарованите от една доста недобра от гледна точка интереса на БСП кадрова политика и от неизпълнението на предизборните ангажименти да имат шанса си да гласуват наляво, за нещо солидно и силно."

Петков отбеляза, че обвиненията по адрес на АБВ са абсурдни, а страхът на ръководството на Столетницата е необясним.

Той беше категоричен, че среща между него, Георги Първанов и Бойко Борисов не е имало. Не той, а главният редактор на в. "Галерия" Кристина Патрашкова била участник в скандала, защото го създава. Логиката била да се намери една пощенска кутия, в която да се хвърли една лъжа и тя да я обяви пред публиката. Лъжата след това да стане новина, новината - скандал и едни хора да бъдат вкарани в режим на обяснения.

"Ако има незаконни подслушвания през нерегламентирани частни структури, това са престъпления, които трябва да бъдат наказани по най-строгия начин от тези, които също може да са били обект на подобни действия. Затова е редно висши магистрати и техните съпруги също да се притесняват от такъв тип действия", подчерта Румен Петков и добави, че проблемът с хвърлянето на такива "бомбички" е, че викат в ДАНС предполагаемите участници в разговора, а не "пощенската кутия".