Откриха офис на АБВ в Бургас, Първанов не дойде

Николина Чакардъкова пее на пантеона в 19.30 за новата формация

Офис на АБВ откриха днес в Бургас. Представителството се намирана ул. „Александровска”. Лидерът на АБВ Георги Първанов не се появи на откриването, въпреки че според предварителната програма трябваше да присъства. От АБВ обясниха, че е бил възпрепятстван от служебни ангажименти.

Първанов обаче ще дойде по-късно днес и ще се срещне със симпатизанти пред Пантеона в морската градина, където ще пее Николина Чакардъкова. Новият офис на АБВ в Бургас презентира водачът на евролистата Ивайло Калфин, който не можа да посочи кои ще бъдат лицата на АВБ в Бургас. „Не търсим членове защото не сме партия. АБВ се явява като коалиция от 4 партии, в началото на следващата седмица ще бъдат внесени документите в ЦИК . Ние тепърва ще направим през следващите месеци публични прояви в Бургас, надявам се тогава да се покажа и личностите, които се свързват с АБВ. Между тях има хора, които са изключително енергични и отделят време и средства, за да работят. Не е моя работа сега да изреждам списък с имена”, заяви Калфин.Той допълни, че имат амбицията да спечелят две-три депутатски места в Европарламента. Евродепутатът обясни, че според изследване подкрепата на българите за членството ни в Европейския съюз е намаляло значително през тези седем години. В началото тя била над 70 %, а сега – 48 %. „Очевидно е, че има разочарование и като, че ли българинът получава не това, което очаква от европейските институции, европейската политика. Идеята ни е да променим начина, по който се упражнява и се прави политика в България независимо от промените на правителствата през последните години”, допълни Калфин.
„ЕС е всичко друго, но не институция, която увеличава пенсии, заплати, социални помощи и създава работни места. Тя само създава възможности. България има бюджет, който е пет пъти по-голям от вноската, която внасяме, който можем да получим като субсидии от европейския бюджет. Национално решение е как ще ги използваме”, обясни още той.
По негови думи само 6 % от българските земеделски производители получават 80 % от субсидията за земеделие, която е 2 млрд.лв. Българско решение е било тези средства да са към най-големите производители. Според него земеделските субсидии трябва да бъдат така насочени, че да стимулират продукция, която се преработва на вътрешния пазар.