Седмицата : Между конфронтацията и блаженството

Астрологична прогноза за 7-13 април

Още първият ден на настоящата седмица ще ни синхронизира към енергетиката на марсинската пролет, която наблюдаваме и преживяваме през тази година. В ретроградното си движение Марс ще се доближи максимално до земята около 7-8 април, обещавайки да доведе до кулминация процесите започнали в началото на март. А в поднебесния свят ще наблюдаваме процеси на реализация на максимална конфронтация.

Опозицията между Слънцето и Марс може да се превърне в решителна битка под въздействието на фоновия конфликт между Уран, Юпитер и Плутон, поради нарастващия радикализъм който носи, склонността към изхвърляне и прилагане на силови решения, като средство за постигане на целите. В този период, съществува реална опасност личните амбиции да заглушат гласа на здравия разум. Съществуващите конфликти и недоразумения, желанието за промяна и завишените очаквания подхранвани от обмена Юпитер-Уран-Плутон, под въздействието на Слънчево - Марсовият дует, могат да провокират желание за незабавни действия, без оглед на обективните обстоятелства или интересите на околните. Подобни постъпки могат да бъдат провокирани и от внезапни събития и неочакван развой на ситуациите .

Съществуват предпоставки за нарастване на  напрежението в международните отношения с реална опасност от военен конфликт, остра размяна на заплахи и методи на принуда. Тревожно е и наличието на  условия за мащабни аварии и катастрофи съпътствани с взривове, пожари и за жалост човешки жертви.  От 7 април Меркурий също преминава в огненото царство на Овена, което ни обещава по-бързи преценки, но дори те да успеят да изпреварят действията ни, гаранция по отношение на адекватността им няма, затова настоящата седмица изисква максимална сдържаност и голяма доза хладнокръвие.

На фона на непримиримите настроения съвпадът между Венера и Нептун на 11 и 12 април, ще бъде източник на утеха и мотив за поддържането на универсалната хармония. Той ще стимулира естетическите потребности и съзидателните импулси, от което надявам се представителите на творческите професии ще се възползват пълноценно, а всички ние ще можем поне за два дни да се оттеглим в оазис на романтика, хармония и блаженство. И тук обаче е нужно да бъдем предпазливи към емоционалните си преценки и реакции. Приказно романтичната среда, която създават Венера и Нептун предлага мечти, но и илюзии, създава нереалистични представи и очаквания, изкушаващи лъжи, мошеничества и интриги. Новите запознанства през тази седмица могат да се окажат далеч не толкова обещаващи, колкото ни се струва сега. Напомням, че връзките възникнали в сезонът на затъмненията, обикновено се развиват драматично, с променлив успех и рядко се превръщат в устойчиви и здравословни партньорства.

Предвид напрегната астрологична обстановка отново напомням, че както през тази седмицата така и през целия месец април е разумно да се въздържаме от планиране и осъществяване на важни делови и лични решения, постъпки и промени. Периодът и без това ще бъде богат на необичайни и драматични събития, които в крайна сметка ще осъществят от само се бе си ако не желаните, то поне необходимите промени в живота ни. Прогнозата е обща и разбира се ще засегне в различна степен отделните индивиди, но ще включи достатъчно критична маса за да породи ако не преки, то поне косвени промени в живота на всеки от нас. В такова време е разумно да осъществяваме само отдавна назрели необходимости от промени, при това с ясното съзнание за всички произтичащи от това последствия.

Що се отнася конкретно до тази седмица, на промяна подлежат преди всичко собственият ни модел на поведение и реакции при урегулирането на конфликтите. На повърхността ще изплуват латентни проблеми и конфликти, които няма да можем да отлагаме и заобикаляме повече. Особено внимание изискват и вътрешните ни деструктивни програми, които ни пречат да живеем в хармония със себе си и да насочваме енергията, усилията и волята си конструктивно, по начин който съдейства за осъществяване на целите ни. През тази седмица по-често ще попадаме в ситуации, които пораждат гняв и раздразнение, ще спорим с променлив успех, усилията ни ще срещат непреодолими прегради, а някои цели и желания ще се окажат съвсем неизпълними. Всичко това цели посредством негативния опит, да ни подскаже кои наши действия и реакции са неконструктивни и изцяло погрешни, да освети грешните подходи при отстояването на собствените ни позиции, а също и резултатите от липсата на желание и импулс да предприемем нещо, за да защитим интересите си, да постигнем желаното или утвърдим себе си, като самостоятелни и независими личности. В една безизходна ситуация, някои ще намерят причина да излеят насъбралите се гняв и негодувание, а други указателен знак към верния път. Въпрос на избор. Нека този път да е правилният! Успех!