Пускат змии и гущери на свобода в музея (ВИДЕО)

Мисия Пловдив

07-04-2014, 13:36

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Искат 300 000 лева за 3D планетариум в Природонаучния

Пеперуди политат в музея, ама след ремонт (СНИМКИ)

Деца ще си играят с влечугите, не са отровни

Изкуствена пещера, змии и гущери и първият у нас 3D планетариум ще изненадат посетителите на Природонаучния музей в Пловдив. Част от експозициите ще бъдат готови през есента.

Аквариумът, терариумът и новата зала с морски риби ще заемат целия подземен етаж на сградата. Компания ще си правят уникална пещерна мечка, която е един от четирите автентични експоната в света, атрактивни черноморски риби и най-голямата препарирана анаконда.

Витрините ще бъдат с 3D изображения, експонатите ще живеят в естествената им среда със специално озвучаване и светлинни ефекти.

Змиите и гущерите ще бъдат неотровни и неагресивни. Идеята е посетителите да имат пряк контакт с тях. Влечугото може да бъде изкарано при желание. Група деца могат да си играят с тях, каза директорът на музея гл. ас. д-р Огнян Тодоров.

Планетариумът ще е единственият подобен у нас и на Балканите. Само 3 фирми произвеждат такива съоръжения. Голям интерес ще предизвика залата с огромните аквариуми.

Близо 400 000 лева ще излезе ремонтът на Природонаучния музей. Опасната дървена конструция на зданието вече е сменена със стоманобетонна. До 105 дни сградата ще е с нова ел. и ВиК инсталация, тавани и осветление.

В този мандат ще имаме нов музей и зоологическа градина, които ще са неповторими и ще радват наши и чуждестранни гости, каза кметът Иван Тотев.