Цигански панаир в съда за убийството на 3-годишния Асен

Подсъдим и свидетели менят показания в съдебната зала

Делото за жестоката смърт на 3-годишния Асен Инджев продължава. В съда стана ясно, че това няма да е последно изслушване, защото предстои да се изготви още една експертиза.

Версиите на свидетелите по делото бяха тотално различни. Михаил Ангелов – шеф на 6 РУП по време на инцидента каза, че синът на обвинения в убийството Ирхан - Реджеп, сам е пожелал да сподели къде е трупът на малкия Асен. В съда Реджеп отрече. Той заяви, че не е търсил полицейския шеф на 6 РПУ, за да говори за местоположението на трупа, а от районното управление го потърсили за съдействие.

Странното разминаване на показанията на свидетелите не свършва тук. Реджеп хвърли тежки обвинения срещу сестрата на убития Умут. Той разказа, че Диана си загубила обеца и искала да отиде до мястото, където Ирхан и Реджеп са изхвърлили боклука (където е било и трупчето на детето), за да потърси загубената вещ. На място тя разровила отпадъците и изкарала един от чувалите. „Диана посурна чувала до реката и сама го изхвърли във водата“, каза синът на подсъдимия. Според него, тя много добре е знаела, че вътре е скрит трупа на малкото й братче.

Диана категорично отрече това твърдение. „Не съм ходила до реката“, каза тя и допълни, че е видяла тялото на 3-годишното дете едва, когато е взето от болницата за погребението му. Днес сестрата на Умут отново потвърди последните си показания, че не е била свидетел на убийството на момченцето, защото е отсъствала от града в съдбоносния ден.

"Не съм видяла Ирхан да убива брат ми. Като си дойдох от Труд, той и синовете му ми казаха, че Ирхан е убил детето", каза жената в съда. Тя обаче не е дала показания за това, защото твърди, че е била многократно заплашвана от убиеца на брат си с думите : „Ако кажеш на някой, ще убия семейството ти!“.

Относно обвиненията на Реджеп, Диана бе категорична, че не знае къде е било изхвърлено трупчето и не е ходила със сина на убиеца на реката.

По време на разследването тя твърдеше, че  Асенчо се изпуснал в гащите и това ядосало Ирхан Камбур, с когото живеела на семейни начала. По разказите й тогава той грабнал детето, ударил го в земята, скачал върху телцето му и шията, докато издъхне, а тя не успяла да му помогне. Диана обаче рязко промени показанията си на едно от последните изслушвания.

За това, че Ирхан е убил брат й, ромката е споделила с близък неин приятел, който потвърди думите й в съда.