Операта се напълни в подкрепа на Николай от Асеновград (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

08-04-2014, 09:45

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Мария Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Майка продаде всичко, за да спаси сина си! Трябват още пари

Известни певци пяха благотворително в помощ на младия мъж, водещ смела битка с рака

Известни оперни певци подкрепиха напълно безвъзмездно каузата на 27-годишния Николай Иванов от Асеновград. През 2011г. на младия мъж е открит рак на дебелото черво, а след две операции в София родните медици му дали не повече от 2 месеца живот.

Майката на Николай разпродала абсолютно всички имоти и коли, за да осигури пари за операции и химиотерапии на сина си в Испания. До момента лечението на Николай е струвало 200 000 евро, като испанската клиника е направила отстъпки и сумата е останала 150 000 евро. От тях Николай дължи още 70 000 евро, които изплаща на вноски, но не по-малко от 1 500 евро на месец.

Концертът в Пловдив на известната оперна певица Людмила Добрева, баритонът Михаил Пулиев, младата оперна певица Евгения Ралчева е организиран от пловдивчанката Миглена Трайкова. Инициативата получи пълна подкрепа както от пловдивската Опера, така и от зам.-кмета на община Пловдив Георги Титюков, посочи Миглена Трайкова.

 

*Мецосопранът Людмила Добрева е работила над 20 години като солист в пловдивската Опера. Завършила е класа на Мария Михалева в Музикалното училище в Пловдив. В София е била ученичка на Илия Йосифов, след което е спечелила прослушване на великия Борис Христов и е била сред първите му ученици. От 2001 година Людмила Добрева живее и твори в Италия.