Денят се познава от сутринта – направете деня си успешен

Прекрасната утрин - тя е даденост, просто трябва да я преоткрием за себе си. Помогнете си с тези 6 лесни стъпки

Става дума за онези първи няколко часа, които минават като един миг, но предопределят останалата част от деня ни. Събуждаме се, отваряме очи, отпиваме глътка кафе, оглеждаме се за неприятните си задължения, подреждаме в плана за деня висящите си задачи, справяме се с някои новоизникнали извънредни такива и… изведнъж е станало време за обедна почивка!

Както всяко друго начинание, и денят има нужда да бъде започнат правилно, за да протече нормално и в крак. В противен случай нямаме извинение да виним околните и съдбата си за лошото си нарушение.

Затова, когато утре сутрин се събудите, поемете дълбока глътка въздух, и изпълнете следните „първи задачи”, които ще ви гарантират успешно продължение на хубавата сутрин, споделени от Littlepebbles.wordpress.com:

Събудете се под хубави звуци

Идеалното начало на деня със сигурност звучи добре. За да се настроите положително още със събуждането си, включете радиото на любимата си музикална станция и се заредете с музика. Можете дори да настроите алармата на телефона си с хубава песен, но... рискувате да я намразите.

Станете по-рано

Когато алармата ви звъни 30 минути, преди да трябва да излезете, сутринта ви вкъщи е истинска бъркотия, а с излизането си (вероятно със закъснение, времето ви все не стига) вие пренасяте тази бъркотия на работното място, с което обричате работния си ден.

Събудете се по-рано. Звучи трудно, но ще ви даде резултат. Оставете си време за някои малки сутрешни задачки и ритуали. Погрижете се за външния си вид. Насладете се на прекрасното начало на новия ден.

Отпуснете се

Медитацията е най-добрият начин да останете „на четири очи” със себе си. Отделете 10-15 минути, за да се отпуснете и да подредите мислите си. Това ще ви донесе необходимото спокойствие, с което да посрещнете всичко, което ви предстои през следващите часове, и организацията на духа, която е необходима, за да се справите за отличен.

Направете леки упражнения

Тонусът на тялото ви е изключително важен за един успешен ден, независимо какво трябва да правите през него. А добрият тонус зависи много повече от това дали ще се раздвижите, отколкото колко силно е кафето ви.

Затова, вместо да се смеете мързеливо на жените в трика, които правят сутрешна гимнастика по телевизията, влезте в ритъма им (така и така сте станали достатъчно рано, за да ги хванете). Не е необходимо да имате цяла фитнес програма, а просто да раздвижите тялото си в една лека физзарядка.

Закусвайте

Една от най-разпространените перманентни грешки на заетите хора е, че пропускат закуската под различни предлози – един от тях е, например, че когато хапнат сутринта, това им отваря апетита и после са гладни през целия ден.

Представете си само: чаша портокалов сок, горещ черен чай, пухкав омлет и топъл кроасан с масло от близката пекарна… Не огладнявате ли, само щом си представите тази питателна закуска? Повярвайте ми, дори да нямате време да ходите до магазина или закусвалнята преди работа, хладилникът ви има потенциала за една питателна закуска. Тя може да включва и купа с овесени ядки, чаша мляко и плод; филия с масло и сладко – и така нататък.

Ако започнете деня си с първото си балансирано хранене, ще дадете на тялото си необходимата му енергия, за да се справи с натоварения график. Освен това, закусвайки, давате добър пример на децата си.

Внимание! Чаша кафе и поничка, изядена на крак, не е балансирана закуска.

Целунете тези, които обичате

Времето сутрин никога не е твърде кратко, за да направите това!