7 начина да станете по-позитивни личности

Животът

07-04-2014, 22:03

Снимка:

Fabflowers.com

Автор:

Пенко Тодоров

Всичко от Автора

Още по Темата:

5 начина да я накарате да ви пожелае

7 начина да повдигнете духа си след раздяла

Удивително! 177 147 начина да си вържеш връзката

Емотиконите – усмихнатите лица и съответно - тъжните, променят начина, по който мислим

Като ескимосите: Да кажем "сняг" по 50 различни начина

13 признака, че се срещате с качествено момиче

24 признака, че вече сте възрастни

5 признака, че сте твърде квалифицирани за работата си

7 признака, че те обича

Нещо позитивно, което ще ви накара да се усмихнете (снимки)

Позитивната неделя: Какво е да си малък, но безстрашен (ВИДЕО)

Доза неделен позитивизъм: Какво ни прави истински хора

Това влияе на настроението ни всеки ден

Най-нестандартните обувки за празнично настроение (СНИМКИ)

Хапвайте оранжеви храни и за настроение, и за здраве

Гальовните животни: малко бухалче (видео)

Наздраве от Пловдив! Вино и усмивки (ГАЛЕРИЯ)

"Усмивките" с концерт "Световни музикални хитове"

"Бъдете промяната, която искате да видите в света"

Негативизма – никой не го обича. Поради простата и естествена причина, че никой не обича кисели физиономии, напрегнати разговори и липсващи усмивки (които принципно са толкова лесни за създаване).А най-много мразим да виждаме всичко това всяка сутрин и вечер – пред огледалото.

За своя негативизъм най-често обвиняваме забързаната „модерна” среда на живот, скучната и натоварена работа и, разбира се, досадните околни. Знаейки обаче, че и вие сте част от тези „околни” за някого край себе си, не ви ли се иска, както е казал един много умен човек, да бъдете промяната, която искате да видите у света?

Сайтът Amerikanki.com ни предлага пет стъпки към позитивизма – и да, толкова лесно е, колкото звучи:

Избягвайте хора, които пръскат негативизъм наоколо

Мрън това, мрън онова… Както вече изяснихме, на всеки му е дотегнало от непрекъснатото лошо настроение на околните. Колкото и да им съчувстваме, това съчувствие в никакъв случай не е източник на позитивна енергия и в действителност само ни натоварва повече.

Затова, запазете добрината и емпатията си за хора, които наистина имат нужда от нея. Вместо това се стремете да общувате само с такива личности, които, вместо намусени гримаси, пръскат усмивки.

Не се опитвайте да контролирате всичко…

…защото не можете! Дори и най-организираните от вас. Тъжната истина за болните перфекционалисти е, че чувстват като провал всяко дребно нещо, което остане извън графика и контрола им. При нас, по-неорганизираните и хаотични хора, неспособността да се справим с всички задачи, с които сме се наумили, че трябва да се нагърбим, ни кара да се възприемаме като пълни неудачници, победени от времето и ангажиментите.

Не бъдете неудачника, който не харесвате у себе си. Наслаждавайте се на малките моменти между „големите” провали – ще забележите, че в действителност неуспехите са много по-дребни, отколкото миговете с любимите хора и любимите занимания.

В добавка на това, избягвайте да си поставяте повече задачи, отколкото реално можете да изпълните.

Живейте активно

Което не означава да запълните графика си с още служебни срещи и среднощни забавления! Говорим за здравословната активност, която събужда тялото и ума, респективно – доброто настроение. Движението е здраве, затова – движете се повече. Спортувайте, разхождайте се. Това ще ви енергизира и зареди с позитивизъм.

Молете се. Медитирайте

Всеки човек разбира по свой собствен начин вярата и религията. Онова, което тя практически може да постигне с личността ни, независимо от схващанията ни в тази посока, е да ù донесе мир и спокойствие. Способността ни да се издигнем над всичко злободневно с молитва или медитация ще ни направи малко по-мъдри.

Научете се да прощавате

Много голяма част от натрупания в нас негативизъм се дължи на други натрупани в съзнанието ни неща – стари случки, стари емоции. Научете се да прощавате – както звучеше навремето една детска сентенция, грешката е човешка, прошката – също. Прощавайки старите грешки на хората, които отдавна вече са си ги изкупили, вие освобождавате в сърцето си (и в отношенията ви) място за нови, положителни преживявания.

Това важи двойно за грешките, които не можете да простите на себе си. Научете се да живеете в мир с личността си.

Бъдете позитивната глътка въздух, от която другите се нуждаят

Споменахме ли колко е лесно човек да се усмихне? Направете го! Правете го по-често; ако можете – постоянно. Знаете ли, че настроението ни днес може да бъде позитивния или негативния ден на човек от обкръжението ни? Помислете върху това. И изберете кое от двете искате да бъдете.

Спрете да се оплаквате

Омръзнало ви е от оплакванията на околните? Започнете от себе си. Склонността ви да мрънкате и да превръщате всяка дребна спънка в „кошмарна ситуация” може да се дължи на личния ви характер или просто да е, защото се увличате по песента на тези край вас. Нито едно от двете не е извинение да превръщате своя ден и този на другите в един от онези „лоши дни”.