Виж Карлово след пороя! (СНИМКИ)

Животът

08-04-2014, 13:35

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Мария Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Покрив на детска градина се срути след пороя в Карлово, няма пострадали

Порой заля Карлово

"Страшно беше!", кръстеха се днес местните хора

Общинска комисия от днес сутринта започна да описва щетите от снощния порой с градушка, които помляха Карлово.

„Страшно беше. За половин час над града се изсипа толкова дъжд, колкото пада обикновено за половин година”, се кръстеха местните хора.

Заместник-кметовете Антон Минев и Данка Люртова, както и секретарят на общината инж. Стефан Стефанов до обяд обиколиха почти всички възлови места в града, засегнати от природното бедствие. Пороят е отнесъл тротоари и шахти, наводнил е мазета и подлези в ниската част на града, видя репортер на Plovdivutre.bg. Пострадала е детска градина № 6, в която покривът е протекъл и са наводнени помещения от втория и първия етажи.

„Истински късмет, че преди няколко дни почистихме всички улични шахти, иначе положението щеше да бъде много страшно”, каза инж. Стефанов. Въпреки това улиците на Карлово снощи са се превърнали в реки. Имало е и закъсали автомобили, които са били изтеглени с военна техника.

Пожарникари от Пловдив и Карлово са отводнявали частни и общински имоти след пороя в града на Левски. Два автомобила с огнеборци от областния център в понеделник вечерта са заминали по спешност, съобщи говорителят на пожарната в Пловдив Георги Кунев. "От 18 до 21 часа в понеделник са получени 11 сигнала за отводняване. Три пожарни коли от Карлово и две от Пловдив са работили по сигналите", заяви Кунев. На място е бил и шефът на карловската пожарна Атанас Николов. Днес сигнали за отводняване няма.

Пороят е отнесъл няколко шахти, а покрай тях е пропаднал и паважът. Вчера всички работници по озеленяване и почистване в община Карлово бяха впрегнати да чистят улиците от купищата пръст и чакъл, които бурята е била свлякла по асфалта.