Нов шеф на полицията в Средец

Главен инспектор Иван Новаков беше представен пред личния състав на управлението

Новият началник на Районно управление „Полиция” – Средец – главен инспектор Иван Новаков бе представен пред личния състав на управлението от директора на ОДМВР – Бургас – комисар Милен Димитров. Досегашният началник – главен инспектор Георги Иванов се пенсионира.
На представянето присъства и кметът на Община Средец – Иван Жабов, който пожела на новия ръководител на полицейската структура търпение и професионализъм при постигане на резултатите, като гарантира съпричастност от страна на Община Средец към проблемите от полицейско естество, касаещи местното население.
Директорът на ОДМВР – Бургас – комисар Милен Димитров запозна служителите от Районно управление „Полиция” – Средец с досегашната работа на новия им началник – Иван Новаков, като подчерта че дейността му, като началник на „Охранителна полиция” в ключовото градско управление за Община Бургас – Първо Районно управление, е била повече от отлична. Комисар Димитров изрази надежда този резултат да се пренесе и на новото поприще на главен инспектор Иван Новаков, като му пожела здраве, късмет и единен колектив, с който да се реализират все по-успешни полицейски задачи.
Главен инспектор Иван Новаков е започнал работата си в системата на МВР през 1983 година, като поетапно е преминал през различни нива в полицейската структура, сред които : „водач на служебно куче”, „старши полицай в „Охранителна полиция”, „Районен инспектор в Първо РУП – Бургас”, „Началник група „Териториална полиция” и „Началник сектор „Охранителна полиция” отново в Първо РУП – Бургас.