Свидетелка: Трябваше бащата да убие синът, не обратно

Семейството от Маринка се прехранвало с кражби, никой не работел

Не е вярно, че Никола Кабаков е  тормозил семейството, той нито пиеше, нито пушеше след като излезе от затвора"- разказа  за Burgasutre възрастна жена от Маринка, която пожела да остане анонимна заради страх от саморазправа от страна семейството.
Жената не е била пряк свидетел на убийството, но има впечатления от това как са живели преди трагедията.

На 9 май 2013 г. при семеен скандал Марин Кабаков зверски пребива баща си , който след две седмици умира в болницата в Бургас.  42-годишният убиец,  твърди, че бащата е бил агресивен, тормозел семейството и във фаталния ден е нападнал пръв сина си. 
„Кольо беше много кротък човек, той е лежал преди години за убийство на един друг човек от ревност. И  все заради нея/майката Станка/ стават нещата“, разказа свидетелката. По думите й ужасяващата трагедия станала, след  като Никола  Кабаков се върнал от село Вършилово. Човекът седнал да си пере чорапите на чешмата в двора и тогава дошъл Марин, който бил пиян, и тръгнал да го пита къде е ходил през деня. Разменили си някоя и друга остра реплика и Марин захванал да налага яростно баща си по главата.

„Никола обаче държал брадвичка ли, мотика ли, не знам и го ударил в главата. Ама трябваше направо да го убие“, обясни жената от Маринка.
По думите й семейството се прехранвало с кражби, майката ходела по кофите, събирала и връщала отпадъци и всички разчитали на нея за храната. Синовете й пък нямали нито един работен ден.