"Игра на тронове" ще има още два нови сезона (ВИДЕО)

Хитовият сериал има милиони почитатели

Суперуспешният сериал "Игра на тронове" ще има още два нови сезона, с което те ще станат общо шест, предаде "Холивуд рипортър", позовавайки се на съобщение от HBO.

Новината са новия договор се появява само два дни, след като пилотният епизод от последния четвърти сезон на поредицата отбеляза нови рекордни рейтинги.

"Игра на тронове" е феномен като никой друг", коментира програмният директор на HBO Майкъл Ломбардо, който допълни, че досегашните създатели на сериала Дейвид Бениоф и Д. Б. Вайс, както и техните талантливи колеги, ще продължат да работят по историята, базирана на книгите "Песен за огън и лед" от Джордж Р. Р. Мартин.

През последните години сериалът се превърна в най-мащабната и популярна поредица на телевизионния канал. Последният му излъзен трети сезон имаше 14.4 млн. зрители, а само завръщането му в неделя, 6 април, за неговия четвърти сезон е привлякло аудитория от 6.6 млн. зрителите. Това го прави най-гледаната програма на HBO от финала на "Семейство Сопрано" през 2007 г. насам.

Вискобюджетната поредица, в която участват множество прочути актьори като Питър Динклейд, Лена Хедей, Емилия Кларк и Кит Харингтън, се снима на различни места в Европа, сред които Северна Ирландия, Хърватия и Исландия, както и в земите на Малта и Мароко.

С двата нови сезона "Игра на тронове" ще се превърне в най-дълго излъчваната оригинална поредица на HBO, която в момента е в ефир, пише Дневник. Имайки предвид рейтингите и признанието му от феновете по цял свят, решението съвсем не е изненадващо. В същото време тази година телевизията ще се прости с други два свои оригинални успешни проекта като "Истинска кръв" след финалния му седми сезон, както и с получилия "Еми" - "Престъпна империя", който е пред последен пети сезон.