Господинов: Ще се сбия с Камбуров, ако продължава да ме обвинява

Повече не смятам да говоря с него, категоричен е вратарят на Локо

Вратарят на Локомотив (Пловдив) Йордан Господинов призна пред „Меридиан мач“ за напрежение в съблекалнята след равенството на тима с Лудогорец. Той разкри, че почти е стигнал до бой с Мартин Камбуров, който го обвинил в симулативна игра.
Господинов бе бесен от това, че нападателят е опитал да му прави разбор на представянето.

Данчо, какво точно се случи в съблекалнята след равенството   с Лудогорец?

Истината е, че се стигна почти до бой между мен и Мартин Камбуров. Разтърваха ни и само това ни попречи да се сбием. Причината за това е ясна – никой не е по-голям от Локомотив. Дори и Мартин Камбуров не е по-голям от Локомотив. Да, направил е много за този клуб, не мога да го отрека, но не може той да казва кои играят за Локомотив и кои играят за нещо друго.

Какво имаш предвид?

Той ме обвини за гола на Лудогорец. Пред мен има 7 човека стена, а аз видях топката едва след като тя прескочи стената. Ако това е мой гол, какво трябва да направят в Лудогорец с Владо Стоянов. Да го обесят на гредата ли, че изби в крака на Данчо Минев? Не мога да разбера как може да излиза един футболист и да коментира играта на свой съотборник. Това е недопустимо. Аз питам ли го Мартин за пропуска на онова чисто положение през първото полувреме? Нещо повече. Казах му: „Спокойно, през второто ще вкараш“. С тези думи на Камбуров се настройват феновете срещу мен. Несериозно е той да казва, че играя без душа, и трима-четирима само играели за Локомотив. Ако продължава в същия дух, наистина ще стигнем до бой.

Разбрахме, че двамата сте се скарали още след мача с Ботев в София?

Не, тогава не е имало нищо между мен и него. Кой е той, че ще ми прави разбор на играта? Има си треньори за тази работа. Как може след загубата от Ботев Камбуров да казва, че са ми вкарали гол с глава от голлинията? Да прави анализи. Грозно е това нещо. Той явно си има някои журналисти, които са му приятели. Ако Локомотив (Пд) бие, се възхваляват Камбуров и още няколко човека. Ако паднем – са виновни другите, а те не са. Това не може да продължава.

Добре, а вие не се ли израдвахте от равенството с Лудогорец…

На какво да се радваме? Че се караме в съблекалнята и почти стигаме до бой? На това ли? Че някой ме обвинява, че съм пуснал гола нарочно? Това не е нормално.

Явно напрежението в Локомотив (Пд) е голямо. Как смятате да излезете от тази ситуация?

Как да излезем? Гледаме напред и се хвърляме здраво в мачовете. Това е пътят ни оттук нататък.

А ти ще говориш ли с Мартин Камбуров за отношенията помежду ви?

Не. Аз повече с Мартин Камбуров не смятам да разговарям.

Да, но сега феновете може би ще се обърнат срещу теб?

Никой не може да казва, че съм продал мач. Аз такова нещо не съм направил в кариерата си, няма и да направя. Нека просто Мартин Камбуров разбере, че той не е по-голям от Локомотив (Пд). В мачовете излизаме 11 човека. Когато бием – всички имаме принос. Когато падаме – всички сме виновни. В клуба има треньори, ръководители. Те нямат ли принос за нашите добри резултати?

Христо Бонев призна, че положението в клуба е много тежко. Така ли е наистина?

Тежко е, но леко-леко нещата се нормализират.

Камбуров каза, че ще напусне „Лаута“. Ти би ли казал какво е твоето бъдеще?

Аз съм футболист на Локомотив (Пд) и продължавам да изпълнявам своите задачи. Има още мачове до края на сезона, в които трябва да защитим името на клуба.

Ще играете ли срещу Литекс толкова здраво, колкото срещу Лудогорец?

Да, защо да не играем здраво. Всеки един отбор, който подцени Локомотив (Пд), ще страда. Това трябва да го знаят в Литекс, а вече го усетиха от Лудогорец. Стига сме говорили, че съм много афектиран и мога да кажа нещо, което не трябва…