Първанов: Апелирам за активност на евроизборите

Лидерът на АБВ прогнозира, че формацията ще спечели 3 места в европарламента

Апелирам за активност на евроизборите. Това заяви на пресконференция в Ямбол Георги Първанов от гражданско обединение „Алтернатива за българско възраждане” – АБВ и президент на България в периода 2002-2012 година, предаде „Фокус”.

Според него със своя вот хората ще отговорят какво искат. Той добави: „Надявам се хората този път да не останат със своето разочарование по домовете, а да разберат, че с техния глас ще се сложи край на задкулисието в българската политика. Тук не става дума да изберем 17 евродепутати, стана дума да изберем пътя, по който ще върви България в близките години, за това е толкова решаващ този избор”.

Има много силен натиск върху цели структури и отделни личности, заявили ангажираност с АБВ. Според Първанов натискът ще има обратен ефект.

В Ямбол Първанов откри регионалния офис на гражданско обединение „Алтернатива за българско възраждане”. По време на събитието той прогнозира, че формацията ще спечели три места в бъдещия европарламент.

Лидерът на АБВ коментира: „Внушение, е че едва ли не основа е битката между ГЕРБ и БСП, че всичко друго няма значение, нищо подобно. Твърдя, че и до сега си оставам за тези 25 години един от политиците, който пътува най-много из страната и разговаря с хората. Масово е очакването за трети път в развитието на България. Не БСП, не „Позитано”, защото „Позитано” не е БСП, но не и ГЕРБ, които не предлагат нищо реално”.

Хората, които обединението предлага, могат да спечелят доверието на много хора и да променят статуквото, обяви държавният глава.