Не подценявайте своя глас! (снимки)

Цветанов: Хората престанаха да гласуват, защото са отвратени от политиката! Това беше целта на днешните управляващи

На евроизборите всички трябва да гласуваме за силна България и силна Европа, затова не подценявайте своя глас. Този апел отправи заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на срещата си с българите от област Валенсия късно снощи. „Последните години хората престанаха да гласуват, защото са отвратени от политиката, а това беше целта на днешните управляващи в България - да изкарат, че всички са маскари и да купуват гласове на фона на ниската избирателна активност, за да останат на власт БСП, ДПС и „Атака“. При управлението на ГЕРБ ние усвоихме над 36 % от евросредствата и договорихме 100 % от полагащите се на страната ни фондове за изминалия програмен период. За съжаление, заради некадърността на правителството на Орешарски, 2014 г. от новия програмен период ще бъде нулева. БСП обещаваше 250 хил. нови работни места, а младежката безработица стигна 30 %. БСП е за Белене, а ДПС е против. „Атака“ говореше за 500 лв. пенсии и 1000 заплата. Излъгаха хората и сега говорят за ЕРП-тата. А Станишев обяснява, че последните пет години Европейската народна партия е виновна за кризата. Но дори вие, които живеете в Испания, знаете до какви беди доведоха социалистите, които управляваха преди десницата. Такива беди имаше и при социалистическите управления в Италия и Гърция. Ето защо Европа трябва да се управлява от десни правителства. В Испания от Испанската народна партия, в България от ГЕРБ и в цяла Европа от ЕНП. За да се случи това обаче е важен всеки един глас, включително и вашите гласове. Така ще имаме възможност да развиваме страната ни по европейски модел, икономиката да работи, да има работни места и вие да се върнете в България“, каза още Цветанов пред българите във Валенсия.

Цветанов информира българските граждани, че ГЕРБ работи в добри партньорски отношения с Испанската народна партия, която подпомага значително българите в област Валенсия. „Ние се нуждаем от вас и вие имате нужда от нас, трябва да се уважаваме и да си помагаме където и да сме по света. Голямото ни желание е всички българи да продължат реализацията, която са намерили в чужбина в България. Защото няма икономика без млади хора и без работни места. Сигурен съм, че заедно можем да си помагаме много. Затова с негласуването не оставяйте някой друг да решава бъдещето както на вас тук в Испания, така и на вашите близки и роднини в България. Трябва да правим политика, за да запазим децата в България, младите в България и всички да живеем и работим заедно  в България.     
От своя страна представители на българите във Валенсия благодариха на Цветанов за срещата и подчертаха, че той е първият български политик, който идва при тях във Валенсия и търси контакт с тях. Ваня Пенчева от Тополовград, която живее във Валенсия от 14 години заяви, че много българи са готови да се върнат в България, когато изчезне корупцията, когато здравеопазването и образованието са на ниво и има работни места. „Гласувайте по съвест, защото вашият глас е този, който може да помогне на България“, заяви Цветанов в края на срещата.