Любимото число на хората е...

Британски водещ реши да изследва емоционалната връзка между хората и техните любими числа

Британският писател и водещ Алекс Белос проведе онлайн допитване, свързано с любимите числа на хората. Резултатите от проучването бяха публикувани вчера. Те вероятно не са толкова изненадващи...

Любимото число на хората се оказва 7. На второ място те подреждат 3, а на трето 8. Челната петица иронично или не се допълва от 4 и 5, които заемат четвърто и пето място. В изследването са се включили над 30 хил. участници. В избора си те са включили всяко число от 1 до 100. Почти половината от анкетираните са ограничили избора си в цифрите от 1 до 10. Най-малкото число, избрано от нито един от участниците, е 110, пише британският вестник Guardian.

Авторът уточнява, че е искал да изследва между емоционалната връзка между хората и любимите им числа. В процеса на работа той успял да разбере колко всъщност силна е тази връзка.

Още малко данни – най-малко любими се оказали числа, завършващи на 0 и 5 (с изключение на 5). Ако пък човек е роден на 10-то, 20-то или 30-то число на съответния месец, то най-вероятно това ще е и любимата му число.