Майки: Децата ни не са цифра от статистиките

В Стара Загора подкрепиха почерненото семейство с митинг

Около стотина души се събраха пред общината днес да подкрепят морално Павлина Стоянова, която загуби 3-месечното си бебе след тежък грип.

На площада присъстваха майки с колички, бащи с деца, млади и възрастни хора, представители на фен клуба на "Берое", както и на старозагорски фейсбук-групи. Те се събраха, за да почетат паметта на малкия Павел, който почина в края на януари и да подкрепят семейството и близките му в тежката трагедия. Събирането на старозагорци уважи и почернената майка Павлина Стоянова, която през сълзи благодари на всички за опората и призова законите да са еднакви за всички.

Присъстващите се обединиха около настояването институциите да си свършат по-експедитивно и адекватно задълженията по изясняването смъртта на детето. Не малка част от родителите застават зад идеята за промени в законодателството, които да дават възможност на избор и информираност за поставянето на ваксини на бебетата. Настояването им е провокирано от факта, че броени дни преди да се стигне до фаталния край на Павел, са му поставени ваксини и до излизането на съдебно-медицинската експертиза, имаше съмнения, че точно ваксините са провокирали леталния изход. Срещу задължителните имунизации застанаха и отец Силвестър и отец Евгени от Сливен, които заявиха, че започват подписка в Интернет.

С плакати с надписи "Децата ни не са цифра от статистиката", "Има ли държава?", "Има ли закони?", "Морална подкрепа за една скърбяща майка" присъстващите изразиха своята болка и страх, както и твърдата си позиция случаят да се изясни, а виновните да поемат  отговорност.