Айтоски мутри пребиха възрастен мъж заради бърз кредит от 800 лв.

Наказателната бригада нахлула в дома на 57-годишния мъж, след което го пребили в двора на собствената му къща

Банда мутри от Айтос потроши 57-годишен мъж заради заем от 800 лева. Служителите на фирма за бързи кредити Хами Х., Гюнер С. и Нуран В., начело с шефа си Кенан Юсеин, пристигнали с лека кола „Фолксваген Пасат” на ул. Хан Тервел в Каблешково. Четиримата биячи нахлули в къщата на потърпевшия.

Веднага щом видял бабаитите, домакинът побягнал и се заключил в банята. Това обаче не спряло наказателната бригада. Мутрите разбили вратата на банята и изкарали мъжа на двора на дома му, където го пребили. В резултат на тежкия побой 57-годишният мъж е с две счупени ребра.

По-късно биячите са установени от полицията, като всички те са служители на айтоската фирма „Вега”. Арестуваните Хами на 43 години, Гюнер на 29 и Нуран на 26 са назначени на длъжност „кредитен консултант“.

Пострадалият бил поръчител на заем в размер на 800 лв., който кредитополучателят спрял да плаща, в резултат на което фирмата за бързи кредити насочила искането си към него. Потърпевшият бил в затруднение, като вероятното забавяне на паричните вноски предизвикало инцидента в дома му, коментират запознати с разследването.