Херо залага на младите срещу Локо София

Днес на мача в Надежда се очакват поне няколко мениджъри, които ще следят играта именно на младите играчи на акулите

Контузиите в Черноморец, както и неубедителната игра на някои от чужденците, може да доведат  до сериозни промени в стартовата единайсеторка на акулите в мача срещу Локо София в „Надежда“ днес. Вече стана ясно, че треньорът на акулите не разполага с много варианти в защита, поради наказанията и проблемите с контузени футболисти.

В последния мач срещу Славия обаче се видя, че младоците, които влязоха в игра след почивката оправдаха доверието на Димитров и допринесоха за пълния обрат в двубоя. Сред най-активните в мача бе юношеския национал Милчо Ангелов, който отбеляза победния гол със завидно самочувствие на опитен играч, въпреки своите 19 години. С много хъс в мача се включи и друг национал Милен Гамаков, който също има всички данни да се пребори за титулярно място. През миналата година Гамаков играеше постоянно в другия бургаски отбор Нефтохимик и се представяше на добро ниво в двубоите, което му спечели място в младежката формация на лъвовете. Играчът пък премина проби в Англия, а в момента също е следен от чужди мениджъри. Третият футболист с шансове да вземе участие в днешната среща е Станислав Дрянов, който също се намира в добра форма. Младокът асистира преди дни за попадението на българските национали до 19 години в мача с Македония и остана на терена цял мач, като отзивите за играта му бяха много добри.

След непостоянната игра на чужденците в състава на „акулите“, много от които по всяка вероятност ще си тръгнат след края на сезона  е съвсем логично Димитров да даде шанс за изява на младите таланти от местната школа, които горят да се изявят на терена. Днес на мача в Надежда се очакват поне няколко мениджъри, които ще следят играта именно на младите играчи на акулите, които са трансферна цел на отбори от Италия, Турция и Русия.

Мачът е много важен за акулите, които ако изтръгнат победата днес, ще увеличат чувствително шансовете си за оцеляване в елитната футболна група.