Наградиха родни учители в "Приятели на България"

Бургаска детска градина грабна отличие и пари заради изкуството

Наградиха бургаски педагози в международен конкурс. Това стана по време на представяне на добри практики и съвременни форми на работа с деца в приключилата първа, писмена част на  VII Конкурс за специалисти, работещи в извънкласни и извънучилищни дейности между България и Русия.

С втора награда в надпреварата - грамоти и премия от 500 лв. е отличен екип от Целодневна детска градина № 10 „Слънце” в Бургас. Признанието е за представената ефективна и дългосрочна дейност в направление „Изкуства”. С доклади участваха училеките Светлана Борисова Парцалева, Валентина Петрова Христова и Красимира Сотирова Георгиева. Организаторите ще издадат сборник с откъси от доклади на участници с цел да разпространят  добрите педагогически практики. Сред тях попада и разработката на Катя Грозева Александрова – старши възпитател в ОУ „Св. Кл. Охридски”, гр. Бургас.

Конкурсът се организира от Международна фестивална програма „Приятели на България”, в партньорство с Министерство на образованието и науката и Националния дворец на децата,  под почетния патронаж на Министъра на образованието и науката на Република България.

Наградите ще бъдат връчени по време на  практическата част на конкурса  и семинар „Извънкласни и извънучилищни дейности - обмен на успешен педагогически опит“, 20 – 23 юни, Курортен комплекс „Албена”.