Класната на Александра: Ангажимент на родителите е да приберат децата след занятия

Крими

11-04-2014, 16:48

Снимка:

Кооперацията в която живее семейството на Веселин Тодоров Германеца в Поморие

Автор:

Елица Велчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Отвлякоха детето на поморийския лихвар Веско Германеца?

Майката на отвлечената Александра излезе от хотел „Лагун” с дете

Прокуратурата образува досъдебно производство по чл. 142 от НК за отвличане.

Като емоционално, щастливо и амбициозно дете описа Александра Тодорова, която е в неизвестност от четвъртък следобед, нейната класна Иванка Куличева от Поморие . Първокласничката  обича да рисува и да пее.“Много е амбициозна и чувствителна , но никога не е споделяла да има проблеми в дома или извън него“, разказа учителката от ОУ “Иван Вазов“ в Поморие.
В четвъртък до обед Александра е била в часовете, след което с класа си е посетила театър. Класната е предала децата, които остават на занималня на колежката си на обед.
"Не са ме разпитвали в полицията, защото аз не съм била с детето до края на деня. Сутринта отивам на училище и се оказа, че се е случил инцидент, обясни още Куличева.
Родителите на Александра са й позвънили вечерта в четвъртък за да искат телефон на госпожата, която води занималнята на първокласниците. Тогава обаче не станало ясно че има проблем.
Днес сутринта малчуганите от класа на детето били спокойни, но след като новината се разпространила и пристигнали медиите настанала суматоха и всички се притеснили.
"Прецених, че  мога да ги пусна по –рано и затова се обадих на семействата да ги вземат", обясни Куличева. По думите й всички родители подписват декларации , че ще си прибират първокласниците след занятия.
Междувременно стана ясно, че прокуратурата е образувала досъдебно производство  срещу неизвестен извършител за отвличането на Александра Тодорова.
Момичето е трето дете на бизнесмена Веселин Тодоров - Германеца. През 2010 г. той  беше арестуван за лихварство заедно с големия си син Методи, единия от шефовете на пирамидата "Галакси" Ангел Кателиев и Янко Димитров от Несебър. Делото за лихварската дейност на  Тодоров обаче все още не е влязло в съда.