Алeксандра е мъртва, открита е задушена

7-годишното момиченце е разпознато от бащата Веселин Тодоров-Германеца

Първокласничката Александра Тодорова е открита мъртва до дома си в Поморие. Тялото на момиченцето е открито на таванско помещение, което се намира над жилището на семейството. По информация от източници на Burgasutre.bg момиченцето е било задушено, след като вчера е било затворено за дълго в багажник на автомобил. По-късно обаче трупът е бил преместен от мястото на престъплението.

Тялото на момичето е намерено около 18.40 часа на 11 април и вече е разпознато от бащата Веселин Тодоров-Германеца. 

Комисар Милен Димитров, директор на Областната дирекция на полицията в Бургас каза пред Burgasutre.bg, че подробности около случая ще бъдат оповестени официално от прокуратурата и отказа да потвърди смъртта на детето.

Патоанатомът, за който се предполага, че е приел тялото в съдебна медицина в МБАЛ - Бургас д-р Косьо Янков, отказа всякакъв коментар. По неофициална информация  има арестувани лица по случая, но прокурор Калина Чапкънова не потвърди и тази информация. По-рано през деня полицията атакува семeeн хотел в Помороие в търсене на следи от детето.

7-годишната Александра Тодорова е в неизвесност от 16.00 часа 10 април. Ден след изчезването на Александра, Окръжна прокуратура - Бургас образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител за отвличане. Бащата Веселин Тородоров е известен в Поморие като лихвар, прилагащ жестоки методи към своите длъжници, твърдят местни хора. През 2010 година той, заедно с най-голямото от трите си деца - вече 30-годишният му син Методий и още двама души бяха арестувани по обвинение в лихварство. Тогава комисията Кушлев запорира имущество за 3 000 000 лева на Германеца. В последствие Германеца беше освободен, а малко по-късно и сина му, който остана в ареста в продължение на месеци.