Арестувана за убийството и отвличането на Александра

На 12 април обявят официално каква е причината за смъртта на детето

Има арестувана жена за убийството на 7-годишната Александра Тодорова от Поморие, която беше отвлечена на 10 април следобед, след излизане от училище. Това съобщават от МВР.

Според официалната информация е задържана извършителка на тежко криминално престъпление.

Задържаната е жена с инициали А.Г., на която са повдигнати обвинения. "Процесуално-следствените действия продължават и в момента", се казва в съобщението.

Пред BurgasUtre по рано тази вечер, бургаски прокурор отказа да потвърди информацията за задържани лица.

Според непотвърдена информация обаче най-вероятно се касае за арест на съседка от същата кооперация в Поморие, въпреки че днес беше основно претърсен от полицията семеен хотел "Лагун" в града, а майката на убитото дете беше извикана да разпознае вещи на дъщеря си.

Детето е дъщеря на Веселин Тодоров – Германеца. Тя е най-малката в семейството от трите деца и е от втория брак на бизнесмена, който през 2010 година беше арестуван, заедно с 30-годишния си син и още двама души по обвинение в лихварство. В ареста тогава остана най-големия син на помориеца в продължение на 7 месеца.

Александра беше в неизвесност от 16.00 часа на 10 април. Ден след изчезването й Окръжна прокуратура - Бургас образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител за отвличане.

Около 19.00 часа на 11 април тялото на детето беше открито в кооперацията, където живее. Източник на BurgasUtre, сподели че става дума за задушаване след престой в багажни на лек автомобил.