Букурещ подкрепя София за Европейска столица на културата 2019

София и Букурещ ще изготвят съвместни проекти в областта на околната среда, туризма, културата и транспорта

Букурещ подкрепя София за Европейска столица на културата през 2019, заяви кметът на Букурещ д-р Сорин Опреску в петък, по време на срещата си със столичния кмет Йорданка Фандъкова. Господин Опреску даде висока оценка на развитието на нашата столица и сподели, че да него винаги е голямо удоволствие да посещава София.

По време на разговорите кметовете на София и Букурещ обсъдиха възможностите за сътрудничество в областта на транспорта, здравеопазването и социалната дейност. Букурещ ще ползва опита на София в изграждането на центрове за видеонаблюдение и доброволните формирования, а ние ще ползваме пита на Букурещ в областта на енергийната ефективност и санирането на жилищния фонд.

За мен беше много голямо удоволствие да науча много интересни неща за начина по който се строи тук метрото. Беше удоволствие да видя, че детските градини изглеждат така, както в Европейския съюз. В това, в което искаме да успеем, ще успеем много по-лесно, ако работим заедно, каза още господин Опреску по време на срещата.

София и Букурещ ще изготвят съвместни проекти в областта на околната среда, туризма, културата и транспорта.