Изключителен интерес към Казанлък и емблематичния за България Празник на розата

Община Казанлък се представя атрактивно в 11-то издание на Международното изложение "Културен туризъм" във Велико Търново.

Изключителен интерес към града на розите и емблематичния за България Празник на розата, който през 2014-а чества 111-ата си годишнина, бе засвидетелстван на изложението, което традиционно събира голям брой участници и гости. Всички те с удоволствие опитваха розов ликьор и гюлова ракия, които им бяха поднасяни от представителите на Община Казанлък.

Казанлък и Долината на розите и тракийските царе бяха презентирани пред посетителите и с нови, изключително богати на информация и фотоси рекламни материали. Нов момент бе присъствието на представители от областта на туризма в руския град Толиати, с който градът на розите е побратимен и има сключено Споразумение за сътрудничество в много и различни сфери.

И през тази година Общината участва на туристическата борса във Велико Търново съвместно с Исторически музей "Искра".

С празничен водосвет бе открито Международното изложение „Културен туризъм“ в старопрестолния град. На събитието присъстваха кметът на община Велико Търново Даниел Панов, както и представители на институции и асоциации в сферата на туризма.