Утре погребват малката Александра от Поморие

Повдигнато е обвинение за убийство на Атанаска Георгиева, в чиято квартира е открит трупът на първокласничката

Утре ще бъде погребението на 8-годишната Александра от Поморие. Днес приключи аутопсията на трупа. Очаква се да бъде съобщено по какъв начин е умъртвена първокласничката Александра. Снощи от МВР официално обявиха, че за убийството е задържана Атанаска Георгиева. Тя е живеела в таванско помещение, което се намира над дома на родителите на опечаленото семейство. Там Атанаска е живеела под наем. Трупът на детето бе открит под легло в таванското помещение.

Рано сутринта вчера бяха задържани Северина и майка й Светла. Двайсет минути след това бе арустувана и Атанаска, сестрата на Северина. В 9,30 часа вчера Атанаска Георгиева е изведена от жилището си, а в 10 часа е щурмуван хотел "Лагун" в Поморие, собственост на Весилин Тошев и неговата втора съпруга Северина. Там детето не бе открито. Трупът бе намерен в късния следобед вчера в квартирата на Атанаска. Детето е било убито в четвъртък вечерта, минути след като Атанаска го е отвлякла. След като го е задушила с найлонова торба, Атанаска сложила трупа между кашони под леглото. Работи за по няколко версии за убийството- финансови, бизнес, лични контакти.

Трите жени са родом от Златоград. Северина и майка й Светла преди 9 години се установяват в Поморие. През 2013 в града при тях пристига и безработната Атанаска. Тя е майка на две момчета, които обаче живеят при баща си в Златоград. На Атанаска Георгиева е повдигнато обвинение за предумишлено убийство.