Без смръдливци в столичния градски транспорт

Причина за мярката са зачестилите оплаквания от пътници

Пътниците в Столичния градски транспорт, които са в крайно нехигиеничен вид и лоша миризма, ще бъдат сваляни от превозните средства. Това обявиха за БНТ от Центъра за градска мобилност. Причина за мярката са зачестилите оплаквания от пътници, на които им се налага да изтърпят ужаса да пътуват в зловония.

От общината напомниха, че няма да има компромис, дори ако подобни пътници са си платили, за да пътуват. По този повод Васил Велев – ръководител сектор “Контрол на пътници”, ЦГМ, коментира : Независимо, че има билет, ако е в лош нехигиеничен вид и мирише, ще бъде свалян. Имаме едни редовни пътници – майка и дъщеря на Ботунец, които често използват 118-та линия. Хранят 30 или 40 кучета, от тях се носи неприятна миризма и ежедневно биват сваляни.

Шофьорите в градския транспорт са вдигнали ръце от окаяния вид и миризмата на някои пътници: “На мен ми пречат тия дето се возят, клошарите”, споделя Красимир, който е шофьор на автобус.

Преди няколко месеца Столичният общински съвет прие специална наредба срещу пътници с хигиенични проблеми. От Центъра за градска мобилност обявиха, че оттогава по същата причина има стотици случаи на отстранени от превозните средства. Контрольорите и полицаите ще бъдат безкомпромисни и в бъдеще.