Картите за градски транспорт няма да поскъпват

Има предложения за промяна на видовете карти, обяви Фандъкова

Няма да има промяна в цената на картите за градски транспорт, но има предложения за промяна на видовете карти. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти на въпрос дали според анализа на Центъра за градска мобилност има основание да се вдигне цената на билетчето в София, предаде “Фокус”.

„Имаше предложение за смяна на различни превозни документи. Те не бяха придружени обаче със сериозна аргументация”, каза още тя. В предложението трябва да има анализ на това - кои документи се ползват най много, към кои документи хората проявяват най-голям интерес.

Целта на евентуална промяна в тарифната политика е да могат повече хора да ползват карти и да има повече редовни пътници. „Промяна в цената на картите няма, но трябва да има аргументация изобщо необходима ли ни промяна във видовете документи и до какво ще доведе тя”, допълни кметът.

В средата на февруари беше решено, че билетите за градския транспорт в София от 1 април ще се наричат карти. Неизползваните до 31 март 2014 г. билети ще могат да се заменят в Центъра за градска мобилност на бул. "Княгиня Мария Луиза" 84 в работни дни от 7.30 часа до 15.00 часа, напомнят от Столична община.

Билетът за еднократно пътуване с цена 1 лв. ще се заменя с карта за еднократно пътуване със същата цена.

Билетът с талони за десет еднократни пътувания за един пътник с цена 8 лева ще се заменя с карта с талони за десет пътувания за един пътник на същата цена.

Единични талони от билет с талони за десет пътувания за един пътник при представяне на талон № 10 и доплащане до пълния размер от 8 лева ще се заменят с карта с талони за десет пътувания за един пътник.