Нов мол отвори врати в Плевен

Kомплексът създава 500 работни места

500 работни места създава в Плевен новият днес търговско-развлекателен комплекс „Панорама Мол –Плевен”. Това съобщи от името на собствениците му Михаела Лашова. Тя преряза лентата на новата придобивка на северния град заедно с кмета проф. Димитър Стойков.

Той отбеляза, че градът променя бързо облика си към по-модерен с всеки изминал ден - с новия търговски център, с основния ремонт на централния площад, със строителството на новия завод за автомобилни компоненти, с обновяването на тролейбусния транспорт и изпълнението на евро проекти на обща стойност над 100 милиона лева, информира БТА.

Комплексът разполага с десетки магазини, ресторанти, кафенета, места за развлечения на децата, на по-големите ученици, на възрастните посетители. Отворени са 4 киносалона с 550 места, един от които е луксозен с 40 места.

Общо застроената площ на мястото на бившия Тютюнев комбинат е 47 хиляди кв.м. 17 500 от тях са площи за отдаване под наем. На нея са разположени магазините на над 10 водещи световни марки, кино „Арена", български търговски марки като „Зора" и много други. Осигурени са и 400 паркоместа на две подземни нива, информира Дарик радио.

На тържеството присъстваха областният управител Илиян Йончев, депутати, ръководители на институции и ведомства. Хиляди граждани се стекоха на тържеството пред новия обект. Те бяха поздравени от Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци.

Непосредствено след прерязването на лентата на новия „Панорама Мол – Плевен” настана суматоха. Тя обаче не прекрачи границата на нормалното и за щастие не се стигна до тежки пораженияна входните врати на търговския център или до наранявания на желаещите да са сред първитевлезли в мола.