Засилени мерки за сигурност в седмицата до Великден

Полицията вади всички камери и радари по пътищата

Интензивен ще е трафикът към Черноморието, както и на граничните пунктове Кулата, Капитан Андреево и Калотина. За да няма колони от автомобили, ще се забрани движението на камиони още в късния следобед в четвъртък, а забраната ще е валидна до 21.00 ч., съобщава БТВ.

Най-стриктно ще се следи за шофиране с превишена скорост заради серията катастрофи от последните дни. Черната статистика на КАТ сочи, че само за първите три месеца на 2014 г. жертвите на пътя са с 30 повече от миналата година. Всяко пътуване е изпитание, а преди тръгване автомобилът трябва да е изряден.

От КАТ предупреждават, че за Великден ще извадят всички камери и радари на пътя. И макар че електронните честитки отпаднаха, се канят да пишат актове. Планирани са ежедневни полицейски акции по линия контрол за алкохол и правоспособност, както и по линия на спазване скоростните режими, така че водачите следва да знаят, че това са сериозни неща, които трябва да спазват при движението си, подчертават от Пътна полиция.

На пътя за границата с Гърция нарушенията са много. От КАТ предупреждават, че в четвъртък - на тръгване и в понеделник вечер - на прибиране, може да има забавено движение и колони от автомобили по пътищата. Затова изрично предупреждават шофьорите да не се изнервят, да карат спокойно и да не изпреварват рисково, за да нямат проблеми или глоби около Великден.