Клошар от Бургас забогатя за един ден

54-годишният Ради Пандев се сдоби със 180 000 лева от продажбата на имот, но отказва да промени живота си

Клошар от Бургас забогатя внезапно, но категорично отказва да промени градените си цял живот навици. 54-годишният Ради Пандев се сдоби с 180 000 лева от продажбата на имот. Клошарят се спазарил с руснак, който купил земя на родителите му край Созопол.

Въпреки че вече е богат, Ради продължава да рови по кофите. Той е категоричен, че му е късно да се променя, въпреки, че може да си позволи приличен живот.

Ради от дълги години обитава порутена къща с течащ покрив край бургаското село Атия. В нея няма нито ток, нито вода. Това обаче не притеснява клошаря. Твърди пред burgas.utre.bg, че не би сменил къщата си в Атия за нищо на света. Всеки ден Ради прекарва по 7-8 часа по сметищата в търсене на „ценни неща”. Събира хартии, отпадъци, които връща на вторични суровини. Ради се къпе рядко – веднъж в месеца. Мръсен е, целият е в сажди, косата му е гъста и сплъстена, а около него се носи „букет аромати”. Родителите му починали отдавна, той е единственото им дете и няма близки роднини. Единственият белег на лукса, който се забелязва при клошаря е алкохолът, който пие. Преди се напивал с долнопробна ракия, а сега е минал на уиски и пуши пурети.

Покрай продажбата на имота, роднини на Ради се опитали да го измамят. Местните хора обаче взели нещата в свои ръце, намерили нотариус и помогнали на клошаря да си продаде имота и да получи парите. Сумата е внесена на влог в банка, така че клетникът да не бъде обран от зли хора.