Атанаска Георгиева ще отърве доживотния затвор за убийството на Алекс

Според адвокат Марин Марковски убийцата ще получи по-лека присъда заради направените самопризнания

Адвокат Марин Марковски заяви, че Атанаска Георгиева ще избегне доживотния затвор и ще лежи 30 години за убийството на малката Александра от Поморие.

„Присъдата ще е 30 години”, каза Марковски в предването "Здравей България" по Нова и добави, че законът позволява, ако някой си признае, да бъде заменена доживотната присъда.

"Съдбата на тази жена е ясна. Хората могат да бъдат спокойни - тя няма да бъде пожалена", каза още той. По неговите думи мотивът, че е била обидена на детето и затова го е убила, е несериозен.

„Може това да е нескопосан опит за отвличане”, смята адвокатът. И той е на мнение, че трябва да се направи много сериозен анализ на случилото се. Според адвокат Марковски обаче за убийството има мотив.

„Ясно е, че Атанаска Георгиева е убила детето”, каза още Марковски. Той зададе въпроса защо една жена, която има две деца, ще посегне на дете на 8 години. 

„Тогава хората разсъждават така: Тя е психически болна. Аз съм убеден, че тя не е психически болна. Такъв човек има прояви, а тя не е давала никакви знаци, че има някакви психически заболявания”, аргументира се адвокатът и допълни, че тя трябва да си понесе отговорността.