Пияният до смърт Иван: Не помня да съм убил жена си!

Осъдиха на 5 години затвор мъжът, убил съпругата си при катастрофа

Пловдивският окръжен съд осъди 38-годишния Иван Гочев на пет години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Той е лишен от право да управлява МПС за срок от 8 години.

Мъжът беше признат за виновен, че в пияно състояние с 3.33 промила алкохол е убил съпругата си Нина Гочева.

В съдебната зала днес Иван стоеше с наведена глава, не продума нищо. Вместо това прокурорът изчете написани думите на мъртвопияния съпруг, предаде репортер на Plovdivutre.bg

Семейството живее в село Певците. Иван Гочев работил във ВМЗ Сопот. На 21-ви октомври 2012 година той ударил няколко чашки алкохол. Около 12 часа двамата със съпругата му решили да излязат на разходка извън селото. Без да се замисли солидно почерпеният мъж седнал зад волана, а Нина до него.

Пияният шофьор потеглил, но малко след като излезли от селото,  решили да се прибират обратно.

Кметът на с. Певците Богдан Богданов по същото време минавал по пътя. Видял в огледалото как  Ауди-то прави рязко обратен завой и тръгва с към селото.

Малко преди Певците Гочев изгубил контрол над колата, която се движила с 87 км в час, според направена експертиза. Автомобилът се отклонил наляво, навлязъл в насрещната лента, след което попаднал в тревната площ извън пътя. Там вече настъпил и същинският удар. Колата се блъснала челно в могила, преобърнала се веднъж по таван и после пак на гуми.

Нина, която била без предпазен колан, първо ударила главата си в предното стъкло, след което дясната врата на автомобила се отворила, тя изхвърчала и паднала на земята. Колата я премазала. При инцидента Гочева получила тежки фрактури на таза, лицевите кости на черепа й били строшени, както и част от горните ребра.

Колата е изхвърчала на около 30 метра от мястото, където напуснала пътя, а шумът от ужасната катастрофа чули хора от селото. Те отишлина мястото на инцидента и видели Нина да лежи в безсъзнание на земята. Главата й била облята с кръв. Мъжът й също лежал в безсъзнание в колата.

Жената била откарана в УМБАЛ "Свети Георги", където веднага й е направена спешна операция. След седмица тя починала.

Пред полицаите Гочев първо казал, че не знае кой карал колата, после твърдял, че умиращата му съпруга е била зад волана, а накрая посочил сина си за шофьор.

Полицаите на място установили, че Иван е пиян и от него се носи остра миризма на алкохол. Лекарите също се усъмнили, че е употребил концентрат. Кръвната проба по-късно показала 3.33 промила, което потвърдило първоначалните тревоги на лекари и полицаи.

Пред съда Иван Гачев твърди, че няколкократно преди инцидента той е имал припадъци, психични разтройства, изпадал е в депресии и му се губят спомени. „Не помня нищо от инцидента. Не си спомням дали съм карал колата. Съжалявам за това, което се случи, че загубих жена си. Не ми се живее вече!“, каза Гочев в съда.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.